NummerpladerneAlle danske nummerplader

Sådan sælger du din bil privat

Det kan være spændende at planlægge at købe en ny bil, men når du overvejer dit næste store køb, skal du også tænke over, hvad du skal med din gamle bil. Der er mange muligheder som at handle med dit køretøj med din forhandler eller mere lukrative muligheder såsom at sælge køretøjet privat til en enkeltperson.

Selvom det kan give dig en bedre pris at sælge din brugte bil privat, kan opgaven med at finde en køber være skræmmende. Salgsprocessen kan også tage længere tid, end du forventer, og du skal derfor være villig til at udvise tålmodighed. Hvis du planlægger at sælge dit køretøj uden at involvere en forhandler, er her syv ting, du skal overveje.

Bilens tilstand

Din brugte bil skal være i god stand, hvis du er seriøs med at tiltrække købere. Sørg for, at køretøjet er godt serviceret, og hvis det er muligt, få det renset indvendigt og udvendigt vasket og poleret af en professionel. Jo bedre stand køretøjet har, jo større er sandsynligheden for, at den får en højere pris.

Beslut, hvor du vil reklamere for din bil

Det er vigtigt, at du nøje overvejer, hvor du vil reklamere for dit køretøj, og hvordan du vil gøre det. Der er så mange websteder i Australien, hvor du kan liste din brugte bil til salg for at tiltrække seriøse potentielle købere.

Overvej at få din bil detaljeret af en professionel

En ligetil og detaljeret beskrivelse af dit køretøj vil appellere til potentielle købere, og du er også mere tilbøjelig til at fange dine kunders opmærksomhed med klare, korrekte og kortfattede annoncer. At få en professionel forhandler til at skrive din annonce er en glimrende idé, da de kan hjælpe dig med komplekse detaljer såsom kilometertælleraflæsninger, motor- eller transmissionsdetaljer og en beskrivelse af køretøjets historie. En professionel kan også hjælpe dig med at vælge fantastiske billeder til din annonce.

Bestem din udbudspris

Det er afgørende, at du angiver en rimelig pris i din annonce, for hvis du sætter en urealistisk høj pris, kan du ende med ingen købere. På den anden side skal du ikke bede om for lidt for at tiltrække et hurtigt salg, ellers vil du stå tilbage med fortrydelser, efter at bilen skifter hænder.

Sørg for, at dine papirer er i orden

Tænk på alle de dokumenter, du har brug for for et problemfrit salg, såsom køretøjets logbog, serviceoptegnelser og din instruktionsbog, og sørg for, at de er klar til inspektion af potentielle købere. Husk også ærligt at informere købere om eventuelle resterende registreringsbeløb, hvis de spørger.

Hav en klar plan for at møde købere i tankerne

Overvej, hvor du vil møde købere til bilinspektioner. Hvis du planlægger at oplyse din adresse, er du så villig til at få fremmede til at strømme til dit hjem? Det er tilrådeligt, at du vælger et tilfældigt sted, hvor du kan møde købere med din bil, og du kan altid bede en ven eller et familiemedlem om at ledsage dig, hvis du har sikkerhedsproblemer.

Sådan lukker du salget

Hvis du har fået en seriøs køber, og du ser frem til at lukke handlen, er det vigtigt, at du udarbejder en kvittering for at angive, at du sælger bilen som set. Overvej også betalingsmåden, som f.eks. en check, og hvor lang tid det tager at udligne – aflever ikke dine bilnøgler, medmindre køberen har betalt dig fuldt ud.