NummerpladerneAlle danske nummerplader

Tips til vedligeholdelse af lastbiler

Er du lastbilejer? Så er denne artikel skrevet til dig. Du skal vide om lastbilreparation, dens service og vedligeholdelse for at drive din virksomhed rentabelt. Endnu vigtigere skal du passe på og identificere, hvad der muligvis kan føre til lastbilreparation. Det er fagets trick. Hvis du ved det, kan du undgå uventede lastbilreparationer og sikre hurtig levering til dine kunder og vinde deres tillid - hemmeligheden bag succes.

Hvad skal man være opmærksom på:

Jo mere din lastbil kører og konstant trækker og trækker ekstra vægt, jo mere slides den. Derfor bør god vedligeholdelse have højeste prioritet for din lastbil.

Her er, hvordan du kan passe på lastbilreparationer

Læs manualen, forstå, hvordan din lastbil fungerer, og følg producentens vedligeholdelsesplan.

Lad aldrig en utrænet person reparere din lastbil. Vælg altid en certificeret mekaniker til at vedligeholde din lastbil. Han vil straks kunne vurdere reparationen og rette op på den.

Skift olien hver 5000 kilometer eller hver 3. måned. Ren olie holder motordelene kørende. Vælg god olie til høje kilometertal, og det vil beskytte tætninger og reducere lækager. Dette sparer slitage.

Olietrykket er muligvis ikke i overensstemmelse med standarden, og olietrykslampen kan slukke og derved slukke for motoren.

Køleren kan blive varmet op og ende med at opvarme motoren og slide dens dele væk. Tjek om radiatoren er i perfekt stand

Tjek dæktrykket. Dette øger dækkets levetid og sikrer jævn kørsel og bedre stabilitet. Regummier dækkene hver 5000 kilometer for at kontrollere bremserne. Et nedsat dæktryk vil producere varme, der slider dækkene og kan endda forårsage ulykker. Få dine dæk roteret ved hver tuning eller hvert andet olieskift for at undgå uventede flade dæk og udblæsninger. Husk altid at justere dine dæk for bedre ydeevne.

Tjek om der er brændstoflækager. Brændstoflækager er ret almindelige i køretøjer med store kilometertal, men kan ikke ignoreres, da de kan være en indikation af en forestående reparation.

Tjek motorvæsker og kølevæsker. En lastbil ved bylevering vil være varmere end en motorvejslastbil. Ved at bære mere vægt skaber det mere belastning af affjedringskomponenterne.

Juster din lastbil regelmæssigt, det vil hjælpe dig med at identificere kommende problemer. Din bremseledning skal efterses regelmæssigt, tændrør og filtre udskiftes i henhold til tidsplanen, og brændstofindsprøjtningssystemet skal kontrolleres for potentielle problemer.

Advarselsskilte som skrig fra bremser, raslen, rumlen og vibrationer kan skyldes dårligt motorophæng, et dårligt hjulleje eller et dårligt koblingskast, som kræver opmærksomhed. Dunk, brag eller ping er lyde, der advarer dig om en forestående lastbilreparation. Du bør være i stand til at identificere unormale lyde fra de normale lyde, som en lastbil er forpligtet til at lave. Noter hvornår støjen startede, da disse oplysninger kan være til stor nytte for lastbilmekanikeren.

Gummibåndene slides let og bør kontrolleres regelmæssigt

Nutidens lastbiler har indbyggede computere til at kontrollere motor, udstødningsemission og vakuummoduler, hvilket gør dit arbejde lettere.

Pas på din lastbil, som du ville gøre på din krop. Identifikation og tidlig udbedring af lastbilreparation kan undgå enorme omkostninger involveret og forsinkelser i leveringsplaner og gøre din virksomhed til en rentabel en ved at vinde tillid fra dine kunder.