NummerpladerneAlle danske nummerplader

Sådan finder du en god brugt bil

Og med en sådan økonomisk besparelse er det virkelig fantastisk, at nogen køber nye biler længere. Dette indlæg vil se på nogle ting, du skal kigge efter, når du køber en brugt bil.

Naturligvis er den første ting, du vil opsøge, enhver rust på køretøjets ydre. Og vi leder ikke kun efter synlig rust, men rust, der kan være gemt under malingen. Hvordan du kan se, om der skulle være rust under malingen, er ved at se på finishen. Hvis du finder boblepletter på lakken, så er der mulighed for, at rust er klar til at trænge igennem. Selvom du kun ser en smule rust, så fortsæt til næste bil, da det sandsynligvis vil blive værre om et par år.

Et ekstra område at se på for rust er inde i bilens bagagerum. Det er et område af bilen, som mange mennesker glemmer at se på. Enhver lille rust inde i bagagerummet vil sprede sig til resten af bilen. Derudover vil du ikke have noget i bagagerummet, da det kan ende med at lide af vandskader, da vandet kan komme gennem rustpletter.

Den næste fase er at kontrollere det indre af bilen. Hvis bilens indre er ren, er der en temmelig god chance for, at den person, der ejede den, tog sig godt af køretøjet. Når sæder og tæpper er plettet eller revet i stykker, er der en god chance for, at den tidligere ejer ikke har bevaret bilen, og han har sandsynligvis heller ikke udført den planlagte vedligeholdelse.

Når du nu er inde i køretøjet, skal du kontrollere alle betjeningselementer, disse består af vinduer, dørlåse, varmelegeme og alt andet bilen har. Den sidste ting, du vil gøre, er at købe en bil om sommeren og så finde ud af, at varmelegemet ikke fungerer, når vinteren rammer.

Se nu på dækkene for at finde ud af, om der er slidbane på dækkene, og om du kan finde ujævnt slid. Hvis du observerer, at slidbanen på den ene side af bilen har væsentligt mindre slid end den anden side, så kan der være nogle problemer med bilen. Det har måske bare brug for en justering, men så igen kan det være et problem, der kan løbe tusindvis af reparationer. I tilfælde af, at der er nogen form for ujævnt slid på slidbanen, skal du ikke tænke over det, gå videre til næste bil.

Det allersidste du skal gøre er at få bilen til en prøvetur. Du vil være sikker på, at bilen drejer godt uden problemer, og at bremserne vil fungere godt og ikke bløde. Hvis du tager bilen til en prøvetur, vil du finde en måde at finde ud af, om der er og klunker eller andre problemer.