NummerpladerneAlle danske nummerplader

London busser

Hvis du planlægger en tur til London, skal du bruge offentlig transport. Londons undergrundsbane er en fornøjelse med klare, farverige kort, der hjælper dig med at finde ud af din rute. Der er dog nogle fordele ved busrejser, så tuben behøver ikke at være dit eneste valg.

London er et bundt af travlhed og spænding. Tusindvis af mennesker besøger hvert år for at opleve alt det 'britiske'. Lyse, røde London-busser kører gennem byen dag og nat og transporterer mange tusinde passagerer.

At rejse rundt i enhver by kan være skræmmende. Ved første visning kan selv kortet over undergrunden virke lidt besværligt. Men efter et par ture på Tuben vil besøgende begynde at få en fornemmelse af, hvordan det hele fungerer. Derudover er der altid stationspersonale klar til at hjælpe.

Hvis det lyder besværligt at rejse i undergrunden, kan bussen se ud til at være endnu mere skræmmende! Fordelene ved at rejse med bus kan dog være den ekstra indsats værd.

Når du planlægger din rejse, skal du overveje følgende fordele ved at rejse med bus;

Dør til dør

Når du rejser med metro, skal du indse, at din rejse kan tage ekstra tid. Du skal tage højde for at komme til og fra Tube platforme. Nogle gange er de underjordiske gangbroer en tur på ti minutter i sig selv. Når du rejser med bus, kan du muligvis spare rejsetid ved blot at hoppe af og på. Plus, busstoppestedet kan endda være tættere på din destination end det nærmeste metrostop!

Busbaner

Meget arbejde er blevet gjort for at forbedre busrejser for både londonere og besøgende. Busbaner er udviklet for at sikre en jævn og hurtig rejse for besøgende. Trafikken kan se ud til at være tæt, men de særlige busbaner sikrer, at busserne altid kan køre godt.

Regelmæssighed

London busser er meget regelmæssige, og er ikke sat til faste køreplaner. Du vil bemærke, at busstoppestederne ofte viser et vagt "bus ankommer hvert 10. minut" eller deromkring. Ved hvert busstoppested er der en liste over de busser, der stopper der, en guide til at fortælle dig retningen af disse busser og også et netværkskort, der viser, hvor busserne går. Ved mange stoppesteder er der et elektronisk display, der fortæller dig præcis, hvornår den næste bus skal køre.

Talende busser

Hver London-bus 'taler' og viser også, hvad det næste stop vil være på et oplyst display. Er du usikker på, om bussen er den rigtige for dig, kan du spørge buschaufføren. Chaufføren vil hjælpe dig og kan foreslå, at du stiger på den bus indtil et bestemt stop. Du kan derefter lytte og se efter det stop fra dit sæde.

Dobbeltdækker

Røde dobbeltdækkerbusser er en ikonisk del af London. Du skal rejse med bus, når du er i London for at få den ægte London-oplevelse!

Udsigten

Londons arkitektur kan være fantastisk. Blandingen af gammelt og nyt smelter sammen og skaber en af de største byer i verden. Ved at sidde på øverste dæk og rejse gennem byen, ser du ting, som gadeniveau, eller faktisk under gadeniveau, aldrig vil vise dig.

Mobilitet

London-busser har kapacitet til at rumme kørestolsbrugere og buggies - en vigtig facilitet, som ikke alle undergrundsstationer kan prale af.

Du kan købe billetter til bussen ved busstoppestedet eller ombord. Du skal bruge løs penge til dette. Du kan også bruge et smartcard til at betale for din bustur. Busrejser er også billigere end metrorejser!